Şahin Gazi Anadolu Lisesi Kariyer Günlerinde

Çankırı Milletvekilimiz Av.İdris ŞAHİN, 3 Ocak 2014 Cuma günü İlimiz Gazi Anadolu Lisesinin geleneksel “Kariyer Günleri” programının konuğu oldu.

Program öncesinde İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek, Okul Müdürü Mahmut Şerafettin Karaahmetoğlu ve Okul Aile Birliği Başkanı Mahmut Çiftçi ile görüşen ŞAHİN sonrasında öğrenci kardeşlerimizle buluştu.

2111790495

Özgeçmişinin okunmasının ardından kürsüye gelen milletvekili Av. İdris Şahin öğrencilere öncelikle aranızda bulunmaktan son derece mutlu olduğumu söylemek istiyorum sonra da sizlerin çok şanslı öğrenciler olduğunuzu, Çünkü sizler fiziki ve teknik imkanları mükemmel olan okullarda öğrenim görüyorsunuz ve bu artıyı çok iyi değerlendirmelisiniz biz öğrencilik yıllarımızda göçebe bir okul hayatı yaşarken fiziki imkansızlıklardan dolayı bodrum katlarda çok ders işlediğimiz oldu dedi.

Gördüğüm kadarı ile sizler 11 ve 12.sınıf öğrencilerisiniz ve bu dönemi çok iyi değerlendirmeli TV’den Pc’den eğlenceden fedakârlık etmeli ve çok çalışmalısınız, eğer bunu yapmazsanız üzülerek söylüyorum ki ileride bunları bol, bol yapmak için bir ömür vaktiniz olabilir diyerek sözlerine devam eden milletvekili Av. İdris Şahin, öğrencilik hayatı ve insan hayatında çok önemli kırılma noktaları olabileceğini kendisi için de en önemli kırılma noktalarının birininde lise1. sınıfta mahkeme kararı ile sınıf geçmesinin olduğunu ve o andan sonra daha ilkokulda koyduğu Hukuk Fakültesine ulaşması için çok planlı ve çok çalışması gerektiğini anladığını ve üst sınıflarda hep okulun derece yapan öğrencileri arasında olduğunu söyledi.

Öğrencilere özgüvenlerini yüksek tutmalarını tavsiye eden Vekil Şahin, “her fikirden bir fikir kazanım sağlayın ama o fikirler çerçevesinde oluşturacağınız kendi özgün fikrinizle rotanızı çizin ve hedeflerinize yürüyün, mutluluğun yolu hayatta yakalayacağınız başarı noktası ile doğru orantılıdır” dedi.

8537812871

Gideceğiniz Üniversitelerde asla hangi kültür ve coğrafyadan geldiğinizi unutmayın özünüzü bozmadan, Çankırı gibi maddi imkanları çok kısıtlı bir şehirde ailenizin sizin için ne fedakarlıklara katlandığını unutmadan iyi bir iş için iyi fakültelere gitmeli ve asla sadece fakülte okumuş olmak için sevmediğiniz ve başarılı olmayacağınız alanlara kesinlikle yönelmeyin, şunu unutmayın ki Çankırı insanının okumaktan başka alternatifi yoktur, Çünkü bu coğrafyada ailelerimizin bize sunacağı imkanlar kısıtlıdır, belirlediğiniz hedeflere sabır ve fedakarlık göstererek ulaşmalı ve hem ailenizi, hem ülkenizi, hem de kendinizi mutlu etmelisiniz” dedi.

Konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını cevaplayan Milletvekili Av. İdris Şahin’e, İlimize yaptığı hizmetlerden ötürü plaket takdimi yapıldı. Plaket taktimi sonrasında İl çapında yapılan deneme sınavlarında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler veren Sayın ŞAHİN Üniversite sınavında ilk 3’e girecek öğrencilere Fakülte bitene kadar Burs sözü veriyorum dedi.

8109662553

6547162553